Vul het onderstaande formulier in om u te registreren

Wat is DMR®?

DMR® staat voor duodenal mucosal resurfacing en is een minimaal invasieve poliklinische endoscopische procedure die minder dan een uur in beslag neemt. De procedure werkt door het overtollige deel van de binnenlaag van de twaalfvingerige darm, het deel van de dunne darm vlak na de maag, te verwijderen. Het komt vaak voor dat deze laag bij diabetes type 2 overmatig is en deze behandeling kan helpen de bloedsuikercontrole en het vermogen van cellen om op insuline te reageren te verbeteren.

Net als bij een endoscopie van het bovenste deel van het maag-darmkanaal kan de procedure onder verdoving worden uitgevoerd en zijn er geen geïmplanteerde hulpmiddelen nodig. Er is weinig tot geen pijn en normale activiteiten kunnen de volgende dag worden hervat. De procedure heeft veelbelovende resultaten aangetoond in het verminderen of wegnemen van de noodzaak voor insuline-injecties. De screeningsbezoeken, de procedure en alle onderzoeksgerelateerde zorg worden gratis verstrekt.

Voor meer informatie over de onderzoeksgegevens gaat u naar clinicaltrials.gov

Wat moet ik doen?

EERSTE KWALIFICATIES

Vul de bovenstaande vragenlijst in om de basiskwalificatiebeoordeling te doen.

SCREENING EN VOORBEREIDING

Als u aan de basiskwalificaties voldoet, wordt u via e-mail of sms op de hoogte gebracht van uw volgende stappen. Volgende stappen omvatten aanvullende kwalificatiescreenings en voorbereiding voor de procedure indien u gekwalificeerd bent om mee te doen.

PROCEDURE EN OPVOLGING

Deelnemers die doorgaan naar de volgende stap worden gerandomiseerd en krijgen dan ofwel de DMR® of de schijnprocedure. Degenen die de schijnprocedure ondergaan, kunnen in aanmerking komen om de DMR®-procedure op een later tijdstip te ondergaan.

Veelgestelde vragen

Degenen die geïnteresseerd zijn in deelname moeten slagen voor de initiële screener en een screening- en voorbereidingsperiode van 6-7 weken voltooien. Na deze periode worden de deelnemers gerandomiseerd naar degenen die de DMR®-procedure krijgen en naar degenen die de schijnprocedure krijgen, en worden ze extra gecontroleerd voor opvolging.  

 

De opvolgingsperiode duurt 48 weken. Na de opvolgingsperiode krijgen in aanmerking komende deelnemers die de schijnprocedure hebben ondergaan de DMR-procedure aangeboden als ze ervoor kiezen om deze te ondergaan en dit hen klinisch een voordeel biedt. Deze deelnemers krijgen dan een extra opvolgingsperiode van 48 weken.  


Voordat u meedoet, zullen uw onderzoeksteam en de onderzoeksarts meer details over het onderzoek en de procedure met u bespreken, uw medische voorgeschiedenis doornemen en al uw vragen beantwoorden. Als u in aanmerking komt voor deelname en besluit om deel te nemen, ondergaat u een lichamelijk onderzoek en andere medische tests om er zeker van te zijn dat u een goede kandidaat bent voor de procedure.

Deze procedure is bedoeld voor patiënten met diabetes type 2 die onvoldoende onder controle zijn met insuline. Deze eenmalige procedure zonder geneesmiddel werkt door het verwijderen van een verdikte overtollige laag aan de binnenkant van het duodenum (de twaalfvingerige darm), gevolgd door de regeneratie van de normale laag. Dit maakt een beter gebruik van de eigen natuurlijke insuline van het lichaam mogelijk en helpt daardoor de noodzaak van insuline-injecties in de toekomst te vermijden. In combinatie met een gezond dieet en lichaamsbeweging is het ideaal voor iedereen voor wie extra dagelijkse medicatie en injecties een last kunnen zijn. De procedure heeft zowel verbeteringen in bloedsuiker als in levervet aangetoond.

In klinische onderzoeken worden schijnprocedures gebruikt, zodat de resultaten van de schijnprocedures vergeleken kunnen worden met de resultaten van de onderzoeksprocedure om de onderzoeksresultaten beter te begrijpen.

In het geval van dit klinisch onderzoek zullen degenen die de schijnprocedure ondergaan veel van de stappen van de DMR®-procedure ondergaan, maar zonder het verhittingsproces dat wordt gebruikt om de overtollige laag van het duodenum te verwijderen. Maar maakt u zich geen zorgen! Als u in de groep terechtkomt die de schijnprocedure krijgt en nog steeds geschikt wordt geacht, krijgt u de kans om de DMR®-procedure later in het onderzoek te krijgen!

Nee. Alle onderzoeksgerelateerde handelingen en procedures worden gratis verstrekt. U hoeft geen verzekering te hebben om mee te doen.

Hoewel er geen kosten zijn voor het ondergaan van de procedure en de proceduregerelateerde zorg, en reiskosten kunnen worden vergoed, worden er geen extra vergoedingen verstrekt

Nee. Persoonlijke informatie is privé en beschermd, en slechts toegankelijk voor zeer weinig personen met toegang om u in te schrijven voor het onderzoek waarvoor u een aanvraag indient. Informatie wordt niet aan derden verkocht of aan sponsors gegeven.